P. Csaba üzente 14 éve

Nincs senkiben hiba!!!
Ezt mindenkinek el kell felejteni! Rossz MÓDSZER van!!!
A mi oktatási módszerünkkel ( ami HELYTŐL és IDŐTŐL független) egy 63éves tanulónk, szeptember óta nulla szintről. már alap és középfok között tart!
Szívesen segítek bárkinek a módszer megismerésében!
Üdv.
Csaba

Válasz

Szlávi Saci üzente 14 éve

Biztos vagyok benne, hogy sajnos vannak olyan genetikai vagy más biológiai vonások, amik függvényében valóban változik, hogy ki-mennyire fogékony a nyelvekre. Ezt hívjuk gondolom nyelvérzéknek. Ha a fizika meg a matek megy, és a nyelvek nem, úgy tűnik, nálad is ez a helyzet. Ettől függetlenül a filmnézés angolul, felirattal, ha azzal megy (anélkül tényleg nehéz), nagyon jó ötlet, és hidd el, hogy ha nem érted, akkor is ragad rád sok minden tudattalanul is. Még ha közben mást is csinálsz mellette. Egyszerűen fontos, h halld a természetes közegében a nyelvet. A szómagolást lehet, hogy el kéne felelteni akkor... De ne keseredj el, ha szorgalommal, és minden energiáddal próbáltad, és tényleg nem ragadnak meg a dolgok, akkor tuti, hogy nem benned van a hiba!

Válasz

P. Csaba üzente 14 éve

Tündének igaza van, vagy lehet!
A nyelvi környezetet, pedig mi tudjuk biztosítani bárki számára úgy, hogy nem kell elutaznia az adott országba, akár "rabszolgának"!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves XY !
Megértem a problémádat ! A nyelvtanulásnál nem mindegy, hogy hogyan kezdjük el, sok szöveggel vagy rögtön beszéd centrikusan. Lehet, hogy a problémád speciális, de az is lehet hogy a tanult szavakat élő nyelvi szinten nem használtad. Akkor bizony előfordul, hogy a szavakat elfelejtjük. Ez teljesen természetes. Ilyenkor nyelvi gátlás alakulhat ki, ami a későbbiekben alaposan elveszi a kedvét az embernek a nyelvtanulástól. Ne add fel ! Próbáld meg anyanyelvi közegben, egyedül vagy segítséggel, s rájössz valójában mit tudsz. Nem a nyelvvizsga a lényeg, hanem a használható nyelvtudás. Sok sikert !

Válasz

x y üzente 14 éve

A nyelvtanulás számomra teljes kudarc. 16 évesen kezdtem el angolt tanulni, végigjártam számtalan nyelvtanfolyamot, magántanárt, otthoni tananyagokat és mégis amikor először diplomáztam, nem tudtam nyelvvizsgát tenni. Nagyon sok szót megtanultam, mégsem tudok beszélni angolul még ma sem. Közben elvégeztem mégegy főiskolát, de a nyelv az továbbra sem megy, sokkal intenzívebben felejtek, mint ahogy tanulok. Ha matek, fizika, vagy műszaki tárgyakról van szó, úgy marad a fejemben, mintha beleverték volna, viszont, ha néhány hétig nem angolozom, szinte teljesen lenullázódik bennem minden, csak a szavak maradnak meg valamennyire. Számomra az sem segítség, ha angol műsorokat nézek, mert semmit sem értek a szövegből, csak a feliratokból. Ha nem látom a szöveget, egy szót sem értek belőle. Hallás után képtelen vagyok felismerni egy szöveget. Ha valakinek van ötlete, hogy mit csinálhatnék a siker érdekében, kérem segítsen. Most 36 éves vagyok és amennyit már az angollal foglalkoztam, már minimum nyelvkönyveket kellene írnom, ezzel szemben a tudásom egy nulla.

Válasz

Bari Józsefné üzente 14 éve

Örömmel venném,ha lenne németnyelv leckétek,sokat segítenétek vele minden olyannak akit kifejezetten a német nyelv érdekelne.Megköszönnénk!!!!

Válasz

Bari Józsefné üzente 14 éve

Én is 40 fölött vagyok és bízony sajnos azt tapasztalom,hogy többszöri neki futásra sikerül megtanulnom a szavakat!!Ez borzasztó nehéz,fiatalabban gyorsabban ment.Ez van kicsit lelassultunk!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tényleg aggasztó az, amiről írsz. Nyelvtudás nélkül ma már nem lehet boldogulni, az idősebb korosztály pedig néhány kivétellel csak az oroszt tanulta még régen. Másra nem nagyon volt lehetőség. Olyan jó lenne bátorítani őket, hiszen a nyelvtanulás rengeteg lehetőséget nyit meg. Viszont vannak olyan állásajánlatok is, ahol teljesen indokolatlanul kérnek nyelvtudást és ez szemétség.

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Bocs, elfelejtettem mondani, hogy a tanácsadás ingyenes!

Válasz

Farkas Rozália üzente 14 éve

Szívesen szolgálok bárkinek személyes tanáccsal, hogyan tanuljon nyelvet: figyelembe véve a nyelvtanulás célját, a rendelkezésre álló időt, a tanuló személyiségét ( erősségeit és gyengéit), valamint abban is segítek, mire nem szabad kidobni a pénzt.
Több, mint 30 éve tanítok angolt mindenféle korosztálynak.
loxiasz@gmail.com

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Máté Csaba !

Örülök, hogy megkerestél a kérdéseddel. Én Londonban tanulok, egy nyelviskolában. Egyébként rengeteg van itt. Eddig az élőbeszédet egyáltalán nem gyakoroltam, csak írott szöveget olvastam és hozzá hallgattam a magnót, vagy egyéb munkám közben csak a magnót.
Őszintén megmondom nagyon izgultam, hogy egyáltalán mit fogok megérteni a tanár és a többiek beszédéből. Egy hét után kijelenthetem, hogy sokat. Tehát fontos, hogy a szókészletünk gyarapodjon, még ha ezek nem is alakulnak kész mondatokká. Én egyébként elég vizuális típus vagyok, s ezért sokat keresgéltem az interneten. Rengeteg videó van gyerekeknek, zenék, dalok mesék. Ezek szemléletesek és szórakoztatóak, közben észrevétlenül gyakorlod a szavakat. Sok dalt lehet találni karaokéval. Javaslom bátran próbálgatni, persze csak ha család nincs otthon ! Ezt itt tapasztaltam meg, hogy miért fontos, mert a magyar nyelv jobban artikulál, illetve bizonyos hangok nincsenek is. Van egy nagyon jó oldal is a neten: 5 perc angol. Ezt mindenkinek ajánlom ! Ha van a közelben nyelviskola az szintén nagyszerű, mert csoportos tanulásnál bizonyos helyzeteket rögtön ki is lehet próbálni. Nem baj ha hibázunk, abból is tanulunk. No és persze beszéljünk a jó nyelvtanárról ! Azt gondoltam a nyelvtani részeket itt nehezen fogom megérteni, mert ugye minden angolul hangzik el. A helyzet az, hogy a tanárunk jó színészi képességgel és ötletességgel van megáldva, így meg lehet érteni a fontos dolgokat. Sőt elmondanám a délutáni otthoni feladatoknál ezek a szituációk segítenek a tanulásban. Jusson eszünkbe, hogy a gyerekeknek sem magyarázza senki sem a nyelvtani szerkezeteket, mégis egy idő után helyesen kezdenek el beszélni. Pontosan egy hete kezdtem el járni a nyelviskolába. Elmondhatom, hogy nagy örömöm van benne. Már említettem, hogy fiatalokkal vagyok együtt, de egyáltalán nem vettem észre életkorból fakadó különbségeket. Még annyit, hogy esténként legalább két órát tévét nézek angolul. Felirat nincs ! Először zavaró volt. De egy idő után nem arra koncentráltam, hogy a szavak figyeljem, hanem a tartalomra. Mi történt ? Jobban felismertem a már tanult szavakat, s így már meg tudok mondatokat is jegyezni. Elnézést ha egy kicsit hosszúra sikerült a mondandóm, de tele vagyok élménnyel. No, és persze úgy érzem az agysejtjeim beindultak !!!
Minden felnőttnek szorgalmas tanulást ! Jó újra gyereknek lenni !

Válasz

Szlávi Saci üzente 14 éve

Angol nyelven kell filmeket nézni, ez szuper, mert akár tudat alatt is rádragadnak szavak, szerkezetek, nyelvtan, közben meg élvezed is. Kezdetben magyar felairattal, utána angollal, majd semmilyennel. Emellett a neten vannak feladatok, tesztek, nyelvizsgás próbafeladatok, karikázós tesztek, vagy el lehet kérni, ill. lefénymásolni olyantól a könyveit, aki már tud angolul, stb. Ezernyi módja van. Vagy olvass gyerekmeséket angolul. :) Tényleg.

Válasz

Balog Szőke Attila Romeo üzente 14 éve

hogyan lehetne angol nyelven ingyen tanulni a neten

Válasz

Máté Csaba üzente 14 éve

Sziasztok!

Tünde, megkérdezhetem, hogy melyik iskolában tanulsz. Nagyon szimpatikus amit írtál.

Én már közel 10 éve tanulom az angolt, de sosem volt rá időm igazán. Konyhanyelv szintig eljutottam, így kommunikálok is a külföldi ismerőseimmel, de ez nekem nem elég. Az anyanyelvi tanárom pár hónapja hazautazott Angliába, és azóta nem igazán kerestem mást. Most már 40 felett szeretném rendbe rakni az angolt, és aztán jöhet a német :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!
A motivációm a két fiam. A nagyobbiknak felsőfokú nyelvvizsgája, a kisebbiknek középfokú nyelvvizsgája van. Mint szülő láttam őket fejlődni. Megjegyzem sohasem jártak magántanárhoz, csak amit a hazai iskolarendszer tanáraitól kaptak, azzal gyarapodtak. Szerencséjük volt, mert első perctől olyan tanáraik voltak, akiknek az élő beszéd volt a legfontosabb. Egyébként sikerélményhez is így juthatunk leghamarabb, ha már használjuk a megszerzett tudást. Ez történt ma velem is. Túl vagyok az első három angol órán, ahol bizony csak angol szó hangzott el. Egy éve teljesen magánszorgalomból kezdtem el tanulgatni, leckéket , zenéket hallgatni. Most teszteltem magam. Féltem, hogy nem fogok érteni semmit, de nem ez történt. Fáradtan, de igazán örömmel jöttem el az óráról. A csoporttársak huszonévesek, a világ minden tájáról. Az óra mozgalmas volt. Mindenki kapott feladatot, hol egyénileg, hol kis csoportban játszottunk. És ez volt a lényeg. Se iskola pad, se minősítés csak pozitív megerősítés. Várom a folytatást. Aki önszorgalomból szeretne szavakat tanulni annak ajánlom a startlap.hu szótári részét, ahol hangos szótár is található több nyelven.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Helló Mindenki!
A motiváció nagyon fontos a nyelvtanulásban és ha nincs, hát keresünk. Én nagyon jó szórakozást találtam magamnak, mert több levelező társra is leltem az interspeakers közösségi oldalán. Így tudom gyakorolni azokat a nyelveket, melyeket tanultam. Szóval elkezdeni soha nem késő. Be lehet rakni egy kazettát vagy lemezt a lejátszóba és máris lehet főzés, takarítás közben is tanulni stb.
Lehet vezetés közben is hallgatni nyelvleckét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok !
Felnőttnek felnőtt vagyok, de nem tudom, hogy 47 évesen elkezdeni angolul tanulni idősnek számítok-e már ? Egyébként most kiderül, hogy az általánosításokból mi igaz rám. No ez csak vicc volt. Tréfát félre téve szeretném koros tanulóknak elmesélni tapasztalataimat, ugyanis most következik életem nagy kalandja. Londonban vagyok, s holnap kezdek egy nyelviskolában. Izgatottan várom az agysejtjeim meg vannak-e még.

Válasz

P. Csaba üzente 14 éve

Angol nyelvtanulás helytől és időtől függetlenül!!!

Tiszteletem (sziasztok)!

A kérdésem, mennyien beszélnek (beszélnek !!!) legalább középfokon angolul? Miért is kérdezem?
Hiszen a üzleti-kereskedelmi-pénzügyi a légi-vízi és szárazföldi(logisztika) közlekedési a nemzetközi orvosi stb-stb. világ, mind az angol nyelvet használja!
Valószínűleg ezért kötelező a diplomához egy középfokú nyelvvizsga (nem mondom, hogy csak az angol).
Ehhez a középfokú nyelvvizsga szintnek az eléréséhez tudunk olyan lehetőséget biztosítani, amivel HELYTŐL ÉS IDŐTŐL FÜGGETLENÜL, tud az illető angol nyelvet tanulni úgy, hogy még pénzt is kereshet vele!(természetesen MLM!)
Így akár ki is jelenthetem (szerintem), hogy a világ egyik legintellingensebb "termékét" tudom értékesíteni ( természetesen nem a tudást csak a hozzá vezető utat)!
Még 1x, a rendszer kiküszöbölt minden olyan negatívumot, ami miatt valaki vagy el sem tudja kezdeni a nyelvtanulást vagy abba kényszerül hagyni!
Figyelem felkeltésnek szerintem ennyi elég, ha TE is szeretnél tagja lenni ennek a rendszernek keress az alábbi elérhetőségeken!
Msn.: pacsabi@hotmail.com
Skype: broker-m001
vagy a 06-70/9420058-s telefonon!

Mindenkinek sok sikert!

Tisztelettel!

Válasz

Rózemberszki Eszter üzente 14 éve

Sziasztok.Sajnos a munka a háztartás és gyermeknevelés mellett,nagyon kevés idő jut arra ,hogy tovább képezze magát az ember.Én magam is nagyon szeretnék Német nyelvet tanulni,mivel lenne rá esélyem ,hogy a szakmámban sikeresen elhelyezkedjem .De ugy gondolom ez nem lehetetlen ,csak meg kell ragadni a kinálkozó lehetőséget.Én elkezdtem,és bevallom,nagyon élvezem,és büszke vagyok magamra.Egyébként egyetértek azzal,hogy ez a korosztály igenis, egy kitartásra ,küzdésre nevelt emberek,akik még mindég képesek a megujjulásra.Sok sikert ,mindenkinek.Üdv....Eszter.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igen !
Idősebb korban már tényleg nehezebb tanulni.
Én németül szertenék tanulni , de bevallom félek tőle
Általánosban kitűnő voéltam de rengeteget felejtettem.
Az anyagi gondok is igen jelentősek,megterhelőek.
Üdv : Anna

Válasz